3 Eylül 2019 Salı

Beyaz eşya alırken ek garanti yaptırmalı mı?

       Beyaz eşya aldığımızda servis kuruluma gelince ek garanti yaptırmak ister misiniz? diye bir soruyla karşılaşmayanımız yoktur herhalde. +2,+3 ve +4 diye tercih sunulmaktadır. Genelde beyaz eşyalarda normal garanti 2  veya 3 yıldır. Garanti süresince beyaz eşyalar servis güvencesindedir. Ne hikmetse garanti süresince cihazlar tıkır tıkır çalışır. Garanti bitince teklemeye başlar.
      Beyaz eşyalar kullanma kılavuzunda tarif edildiği şekilde kullanılsa garanti süresinden sonrada uzun yıllar kullanılabilir. Örneğin buzdolabının kapağını uzun süreli açık tutmayın yazar, bazen birşeyler alırız kapağı tutarız kapanmasın diye alarm uyarmaya başlar kapatırız sonra tekrar açar alarm uyarana kadar açık tutarız. Kapağı yavaşça kapatın yazar, bazen elimiz yetmez ayağımızla kapatırız. Çamaşır makinesi için en fazla 5 kilogram çamaşır atılmalı denir 5 kilgramdan fazla çamaşır atarız. Yorgan battaniye yıkanmaz yazar yorgan battaniye yıkamaya çalışırız. Bulaşık ve çamaşır makinasında suyun kireçsiz olması istenir sularımız kireçlidir.
      Bayanların ev işleri yoğun olduğu için beyaz eşya kullanımı ile ilgili detaylarla uğraşamamaktadırlar.
    Fiyat olarak ucuz olan 2-3 programlı beyaz eşyalar için ek garantiye gerek yoktur. Garanti süresince çalışsa yeterlidir. Yüksek fiyatlı beyaz eşyalarda ek garanti yapılsa faydalı olur. Beyaz eşya sitelerine bakınca ortalama 500 TL'ye +4 yıl ek garanti yaptırılmaktadır. Bu 4 yıl içinde motoru yansa 1000 TL'den aşağı yaptırmak mümkün değildir. Beyaz eşya yetkili servisleri her zaman tüketiciden yana oluyor. Kullanıcı hatası var, bunu karşılamıyoruz gibi bir davranışta bulunmuyorlar.
      Beyaz eşyalarınızı iyi günlerde uzun ömürlü kullanmanız dileğiyle.. 

1 yorum: