2 Kasım 2019 Cumartesi

Sahibinden mi emlakçıdan mı kiralık ev tutulur?

       Kiralık ev aranırken internet sitelerinde sahibinden ve emlak ofisinden olmak üzere 2 seçenek sunulmaktadır. Emlak ofisi aracılığıyla kiralanan ev için kiracı  bir kira bedeli emlak ofisine ödemek zorundadır. Ev sahibinden herhangi bir ücret talep edilmemektedir. Ev sahibi kendisi internete sahibinden ilan verdiğinde emlakçılar arayıp evlerini kiraya verebileceklerini bunun için herhangi bir ücret talep etmeyeceklerini söylemektedirler. Ev sahibinin hiçbir kaybı olmadığı ve daha kısa sürede evini kiraya verebileceği için bu teklifi kabul eder. Yalnız bazı emlak ofisleri ev sahibi ile sözleşme imzalayıp kendi ofislerinden başkasının evi kiraya vermemesi şartını koymaktadırlar. Ev sahipleri tek bir ofise bağlı kalmamak için bunu kabul etmemektedirler. Aracı olmaları kabul edilen emlak ofisleri evin resmini ve özelliklerini internet sitelerine yerleştirmektedirler. En büyük satış portalı olan sahibinden.com sitesinde yılda 1 adet kiralık ev ilanınızı 1 ay ücretsiz yayınlatabiliyorsunuz. 1 ayın sonunda ilanınızın yayınının devamı için ücret talep edilmektedir.
      İnternette sahibinden çok ilan olmasına  rağmen neden emlak ofislerine başvurup 1 kira bedeli ekstra bedel ödenir. Birkaç sebep vardır. Bazı ev sahipleri bekar ve öğrenciye kiralık ev vermemektedir. Emlak ofisine müracaat ederek bekar veya öğrenciye kiraya ev verenlere kolaylıkla ulaşmaktadırlar. Bazı ev sahipleri de internete ilan verip arayan kişilerle uğraşmak yerine emlak ofisine başvurup evlerine kiracı aramaktadırlar. Emlak ofislerinin portföyünde her kiracıya göre evler bulunmakta olup anlaşma sağlandıktan sonra kira kontratını da hazırlayıp her iki tarafa imzalatmaktadırlar.
       Kiralık ev ararken öncelikle internetteki sahibinden ilanları araştırıp uygun evi bulmaya çalışmak en mantıklı olanı. Ev sahibiyle de anlaşma sağlanırsa bir kira bedeli cebimizde kalır. Tüm aramalara rağmen kendimize uygun kiralık ev bulamassak emlak ofisine başvurmaktan başka çaremiz kalmıyor.
    Kiralık ev arayan herkesin kendilerine uygun evleri en kısa sürede bulmaları temennisiyle...



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder