30 Temmuz 2019 Salı

Yurtdışı Seyahat Sigortası-Önce Sağlık

    Yurtdışından tatile gelen tanıdıklarınızın Türkiye'ye gelir gelmez Sgk il müdürlüklerinin yurtdışı işlemler servisinde sağlık evraklarını işlettirdiklerine şahit olmuşsunuzdur. Bu işlemi yaptıktan sonra Türkiye'de sağlıkla ilgili bir problem yaşadıklarında anlaşmalı sağlık kuruluşlarından hiçbir ücret ödemeden yararlanmaktadırlar. Masrafları geldikleri ülkelerdeki bağlı oldukları sosyal güvence kurumları karşılamaktadır.  Türkiye çok sayıda ülke ile karşılıklı sosyal güvenlik sözleşmesi imzalamıştır. Bu sözleşmelerle vatandaşların gittikleri ülkelerde sağlıkla ilgili bir problemle karşılaşmalarının önüne geçilmiş oldu. Bu sözleşme sigorta primi emeklilik gibi işlemleri de kapsamaktadır. Bu sözleşme ayrıca Türkiye'den yurtdışına kısa süreli veya uzun süreli geçici görevlendirilen kamu çalışanları, eğitim için giden öğrencileri, yurtdışına çalışmaya giden işçilerin sosyal güvencesi ile ilgili hükümlere de yer vermektedir. Sosyal güvenlik sözleşmesi ile ilgili detaylı bilgiyi Sgk İl Müdürlükleri ve Sgk'nın Web sitesinden edinebilirsiniz. 
  Yurtdışına tatile gitmeyi düşünenler yurtdışına çıkmadan önce  mutlaka Yurtdışı Seyahat Sigortası yaptırmalılar. Yurtdışı Seyahat Sigortası çok cüzi bir meblağ ile yurtdışında sağlık, pasaport kaybı, tatil iptali gibi yaşanabilecek olumsuzluklarda tatilinizi maddi yönden güvence altına almaktadır. Sigorta yurtdışına çıkışla başlayıp, ülkeye giriş yapılana kadar geçerli olmakta ve 30.000 euroya kadar güvence vermektedir. Sigorta ile ilgili detaylı bilgi sigorta şirketlerinin Web sitesinde mevcuttur. 
 Önce Sağlık sloganından yola çıkarak, yurtdışına tatile gitmeyi düşünenler yurtdışı seyahat sigortasını mutlaka yaptırın. Tatiliniz zehir olmasın. İyi tatiller. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder